Λειτουργικά Συστήματα και Εφαρμογές

Windows10_Linux

Καλώς ορίσατε στο blog μας, το οποίο αφορά Λειτουργικά Συστήματα κυρίως GNU/Linux, και FreeBSD Based Unix και Εφαρμογές Λογισμικού (GNU/BSD Licensed Software) αντίστοιχα, σε ότι αφορά την κατηγορία των προσωπικών υπολογιστών (PC) Desktop, Laptop & Tablet-PC.

Στον χώρο αυτό, μπορείτε:

  • Να γίνετε μέλη του blog, καταχωρώντας το e-mail σας για να ενημερώνεστε για αλλαγές στα άρθρα στο κουμπί “Follow”, επάνω δεξιά. To e-mail σας παραμένει απόρρητο.
  • Να μας ακολουθήσετε στην σελίδα μας του Facebook, για να ενημερώνεστε και για άλλα άρθρα.
  • Εάν είστε μέλη του WordPress, να κάνετε follow στην γαλάζια μπάρα.
  • Να μας ακολουθήσετε στο Twitter.

Στον χώρο μας του Facebook μπορείτε:

  • Να δείτε άρθρα τα οποία δεν δημοσιεύονται εδώ.
  • Να μας αφήσετε μήνυμα για επικοινωνία μαζί σας.

Για πολλά χρόνια ίσως έχετε ακούσει για ελεύθερα και για μη ελεύθερα λειτουργικά συστήματα, και για ανοικτού ή κλειστού κώδικα (πηγής, το οποίο είναι και το ορθότερο) εφαρμογές.

Πάρα πολλά έχουν γραφτεί και δημοσιευθεί στο διαδίκτυο, και απλά εάν κάνετε μία έρευνα, θα χαθείτε από την πληθώρα των άρθρων.

Πολλοί ίσως να μην έχετε προσπαθήσει να κάνετε την μετάβαση από τα κλειστά μη ελεύθερα λειτουργικά συστήματα και εφαρμογές σε ελεύθερα και ανοικτού κώδικα, με τον φόβο ή και την απειρία διότι πολύ απλά υπάρχει ελλιπής προώθηση και ενημέρωση.

Κάποιοι ίσως να έχετε αναρωτηθεί επίσης ότι, “αφού κάνω την δουλειά μου, γιατί να το αλλάξω;”.

Κάποιοι ίσως να έχετε συνηθίσει στην ιδέα ότι “εφόσον το λειτουργικό μου το δίνουν μαζί με την αγορά του μηχανήματος μου χωρίς να με ρωτήσουν άρα αυτό είναι και το κατάλληλο”.

Κάποιοι ίσως να έχετε αποφασίσει ότι “αφού με αυτό δουλεύουν όλοι,  θα δουλεύω και εγώ με αυτό!”

Εάν θέλετε να μειώσετε τα προσωπικά σας ή και τα επαγγελματικά σας έξοδα, λόγω του ότι:

  • Σε αυτά τα λειτουργικά συστήματα (Gnu/Linux & FreeBSD), οι όποιες αναβαθμίσεις υλικού (hardware) πραγματοποιούνται μόνο εάν κάτι δυσλειτουργήσει και όχι επειδή υπάρχει διαθέσιμη μόνο η νέα έκδοση του λειτουργικού και όχι οι ενημερώσεις του.
  • Δεν οφείλετε να πληρώσετε δικαιώματα χρήσης λειτουργικού συστήματος & εφαρμογών. (Υπολογίστε το κόστος για μία οικογένεια 4 ατόμων για άδειες χρήσης λειτουργικού & εφαρμογών).*
  • Δεν έχετε πλέον πονοκεφάλους αντιγραφής (παράνομης & συνήθως μολυσμένης με ιούς) ενός λειτουργικού συστήματος ή των εφαρμογών λογισμικού (εφαρμογές).
  • Να αγοράσετε έναν υπολογιστή, χωρίς να επιβαρυνθείτε το λειτουργικό σύστημα. (Το ορθότερο σε αυτήν την περίπτωση θα είναι να επικοινωνήστε πριν την αγορά σας μαζί μας, έτσι ώστε αν θέλετε την συμβουλή μας για να σας καλύπτει το λειτουργικό σας σύστημα, να μπορούμε να σας την παρέχουμε)

Τότε θα πρέπει να στραφείτε προς αυτή την κατεύθυνση.

* Μόλις ενημερωθήκαμε ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο υποχρεώνει πλέον τους καταναλωτές να αποκτούν μαζί με τον υπολογιστή που αγοράζουν, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και λειτουργικό σύστημα, εφόσον το απαιτήσει ο κατασκευαστής τους και αφορά μόνο στα προϊόντα branded π.χ. Sony κλπ. Εαν κάτι αλλάξει θα ενημερώσουμε αντίστοιχα το άρθρο. (Πηγή)

Ο σκοπός αυτής της σελίδας, είναι η ενημέρωση, η υποστήριξη και η επέκταση της γνώσης τεκμηριωμένη και διατυπωμένη έτσι ώστε να είναι εύκολα κατανοητή από όλους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *