Αναβάθμιση σε Python 3 του OrthCal Calendar – Ορθόδοξου Ημερολόγιου για Linux/ Unix/ FreeBSDs

Αναβίωση (forked) applet (μικρής εφαρμογής με εικονίδιο λειτουργιών στην μπάρα τρεχουσών εφαρμογών) Ορθόδοξου Ημερολογίου (παλαιού και νέου ημερολόγιου) για Linux/Unix σε Python3 & Perl, για να μπορεί να εκτελείται σε GTK3 περιβάλλον, αντί του παλαιού GTK2 (τελευταία έκδοση 2012) με Ελληνική και Ρωσική γλώσσα, σε προσωρινή έκδοση 3-0-1 (για Arch είναι ήδη στο AUR, και για τα υπόλοιπα μόνο ο κώδικας αρχικά) …..

OrthCal Applet

OrthCal Menu

OrthCal

Υπάρχουν δύο εκδόσεις, ανάλογα με το θέμα που έχει το σύστημα σας, (ανοιχτά χρώματα light themed & σκούρα dark themed), έτσι ώστε να κάνετε εγκατάσταση όποιο σας χρειάζεται.

Παρακαλώ διαβάστε στο https://gitlab.com/linuxer.gr/otrhcal, σχετικά.

Downloads: https://gitlab.com/linuxer.gr/otrhcal/-/tags/3.0.1

Άδεια χρήσης λογισμικού GPL3 (Ανοικτός Ελεύθερος Κώδικας)….

Επειδή μπορούμε και θέλουμε με ανανεωμένα εικονίδια….

Ακόμη μία συνεισφορά (contribution) για το Linux/Unix FOSS…

4 thoughts on “Αναβάθμιση σε Python 3 του OrthCal Calendar – Ορθόδοξου Ημερολόγιου για Linux/ Unix/ FreeBSDs

 1. Ωραια σκεφτομαι, επιτελους ενα ορθοδοξο ημερολογιο, ας το εγκαταστησω… Ελα ομως που ουτε οδηγιες εγκαταστασης βρηκα και επιπλεον απο τις λιγοστες γνωσεις που εχω μου φαινεται οτι πρεπει να μαθω να κανω compiling, κατι που δεν προκειται να κανω, εγω ενα προγραμμα θελω να εγκαταστησω, οχι να γινω κομπιουτερας. Αναρωτιεμαι λοιπον, ποιους αφορα αυτη η συνεισφορα στο λινουξ που αναφερεται στο αρθρο που ενω σιγουρα εχει γινει προσπαθεια με καλη προθεση, μαλλον πικρα αφηνει…
  Σημειωση: αυτο λεγεται feedback που προκυπτει απο καταγραφη των αυθεντικων σκεψεων που εκανα

 2. Το πακέτο μπορεί να εγκατασταθεί σε Artix, Arch, Manjaro, EndevourOS, Arcolinux κλπ pacman διανομές κατευθείαν από το AUR, με έναν AUR hepler. όπως πχ το trizen ή το pakkur ή το pacaur ή με το yay, με την εντολή από το τερματικό, π.χ. trizen -S othcal-darkthemed ή trizen -S orthcal-lightthemed. (Οδηγίες υπάρχουν στο AUR wiki)

  Μπορείτε, αν έχετε κάποια pacman διανομή, να το κάνετε μέσω του pamac ή octopi.

  Δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε ή τι θέλετε να πείτε εσείς, περί συνεισφοράς στο Linux, διότι μόνο και η συντήρηση του κώδικα όπως και η μετάβαση του από python 2 σε python 3, είναι συνεισφορά και αφορά όσους χρησιμοποιούν Linux, ασχέτως εαν υπάρχει έτοιμο πακέτο ή όχι.

  Φιλικά

 3. Δεν χρησιμοποιω arch based ή arch like διανομες αλλά ευχαριστω για την απαντηση.
  Για το περι συνεισφορας (ναι συνεισφορα ειναι, δε λεω οχι), το ζουμι ειναι στο ποιους αφορα (και δεν εννοω ποιος θα ηθελε ορθοδοξο ημερολογιο). Δηλαδη νομιζω οτι ενα μεγαλο ποσοστο ανθρωπων που χρησιμοποιουν λινουξ δε θα ασχολιοταν ή δε θα μπορουσε να ασχοληθει με κατι τετοιο

 4. Αυτό το κρίνει ο καθένας διαφορετικά και φέρει και αντίστοιχα διαφορετική άποψη.

  Υπάρχουν όρια για το ποιος ασχολείται και με τι;

  Αυτό μάλιστα αντιτίθεται στην φιλοσοφία του ελεύθερου λογισμικού ανοικτού κώδικα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *